book a room

Bezoek Turnhout

Op wandelafstand van het hotel liggen zowel een treinstation als meerdere bushaltes. De snelwegen E34 en E19 liggen erg dichtbij. Het BEST WESTERN PLUS Turnhout City Hotel vormt dus de vertrekplaats bij uitstek voor de ontdekking van de Antwerpse Kempen, ook per fiets.

Turnhout: een echte aanrader

Als ‘hoofdstad’ van de Kempen heeft Turnhout heel wat te bieden! De smaakpapillen van de bourgondiërs worden verwend in één van de uitmuntende restaurants en brasserieën. Cultuurfanaten kunnen terecht in het cultuurcentra ‘De Warande’ en in de diverse musea zoals het speelkaartenmuseum, het Taxandriamuseum, enz. Ook het authentieke Begijnhof van Turnhout is een echte aanrader. Natuurliefhebbers komen aan hun trekken in de bosrijke omgeving met vele wandel- en fietspaden.

Hieronder ontdekt u een greep uit het interessante aanbod activiteiten en hotspots die Turnhout rijk is.

Turnhout, een veelzijdige stad

Turnhout is een veelzijdige stad waar er altijd wel iets te beleven valt. In het stadscentrum komt u leuke cafés, bistro's en restaurants tegen. Aan u de keuze waar u een heerlijk streekgerecht of streekbiertje zult drinken. Zo vindt u nabij de Grote Markt één van de oudste cafés van de provincies: De Penge is een uniek Belgisch biercafé met allerlei speciale bieren van eigen bodem. Geniet ook van het authentieke "bruine kroeg" kader. Verder kunt op zondagochtend kuieren op de markt, nabij het kasteeltje of een bezoek brengen aan het Nationaal Museum van de Speelkaart, het Begijnhof of de Jachthaven Taxandria van Turnhout, een populaire uitvalsbasis om de grensstreek te verkennen per boot.

Een aangenaam verblijf kan niet zonder lekker eten en drinken. Ziehier een selectie van zorgvuldig uitgekozen adresjes op een steenworp van het hotel:

  • Q-Taro: Japanse keuken in combinatie met Europese gerechten, in hetzelfde gebouw als het hotel.
  • Tamboerke: Grote Markt 7, Turnhout. Een gezellige brasserie met zicht op de Sint-Pieterskerk en het pitoreske plein.
  • Het Boothuis: Nieuwe Kaai 30, Turnhout. Een restaurant vlakbij het water en met zicht op de jachthaven van Turnhout.

Hoofdstad van de Antwerpse Kempen

Hoofdstad van de Antwerpse Kempen en gelegen in het centrum waar natuur en cultuur elkaar omhelzen. 

De steden Breda (30km), Tilburg (30km), Antwerpen (40km) of Eindhoven (40km) liggen niet veraf. De abdijen van Postel, Tongerlo, Averbode en Westmalle binnen bereik, de Priorij van Corsendonk, Bobbejaanland, de Kabouterberg in Kasterlee, het Zilvermeer,... Turnhout is ook ideaal als uitvalsbasis voor daguitstappen of een verkenning van de regio. Er is maar één manier om het zelf te ontdekken! U zult genieten van de Kempische gastvrijheid!

Interessante links

Voor een selectie van gezellige restaurants en cafés verwijzen we u graag naar de bovenstaande voorstellen.

Evenementen: http://www.uitinturnhout.be/

Feestzaal: http://www.altaripa.be/

Jachthaven: http://www.jachthaventurnhout.be/

Stad Turnhout: http://www.turnhout.be/

Toeristische dienst Turnhout: http://www.toerismeturnhout.be/

Cultuurcentrum: http://www.warande.be/

Vespa huren: http://www.vespaverhuurkempen.be/

Rockin around Turnhout: http://www.rockinaroundturnhout.be/

Antilliaanse Feesten: http://www.antilliaansefeesten.be/

Graspop Metal Meeting: https://www.graspop.be/nl/